Alle følger med
Bitcoin er ikke lengre bare en digital valuta, men også et fenomen. Fenomenet Bitcoin er en demonstrasjon for mange mot pengeeliten og makten som styrer mange land. Bitcoin får mye kritikk fra de store amerikanske bankene. Mye av dette er grunnet frykt for at de skal miste den makten de har sittet på så lenge. Flere av bankene har derfor satt opp egne team for å følge med på hvordan Bitcoin brukes og hvordan den handles slik at de selv kan tjene penger på Bitcoin samtidig som de sitter og snakker negativt om valutaen. Mye handler med andre ord om sjalusi.

Lagarde, lederen av det internasjonale pengefondet, har snakket varmt om Bitcoin og kryptovaluta den siste tiden, og har til og med spådd Bitcoin og krypto en like lys fremtid som internett har hatt for hele dataverdenen. Dette er veldig fine ord fra en som sitter på insiden av hvordan penger fungerer. Goldman Sachs er kjent som de mest hardbarka bankfolka på Wall Street, og disse følger nå etter krypto for handel og profitt.

Bitcoin og kryptovaluta teknologi
Blokkjedeteknologien som ligger bak Bitcoin og annet krypto gjør at sikkerheten er på topp. Det er blokkjeden som gjør at folk kan stole på krypto. Kryptografien og blokkjeden sammen som beskytter alle transaksjoner gjør at det nesten ikke går an å hacke krypto. Det er noen eksempler på at noen få grupper har klart å hacke noen børser, men selve valutaen finnes det ikke noen eksempler på ennå.

Det beste med teknologien at vi nå har et valg. Før måtte vi alle gå til banken med lua i hånda å spørre etter penger eller spørre om hjelp til å utføre transaksjoner på den måten banken ba oss om å gjøre det. Dette koster penger og det var på denne måten at banken tjente penger. Nå kan vi ta opp kampen med den etablerte bankverdenen og hvordan den styres. Vi har nå et valg og en mulighet til å gjøre noe hvis vi ikke er fornøyd. Vi kan flytte våre ressurser over til Bitcoin og vi kan kjøpe Bitcoin og bruke det til å betale alt fra bøker på internett eller kaffe på kafeen på ande siden av gaten.

Sentralisering skaper problemer
Det som finanskrisen viste oss er at sentralisert finans skaper store problemer. Det er ingen vei utenom at penger skaper problemer for folk som er avhengig av dem. Det kan lett sies at man kan gjøre mye godt med mye penger, mens finanskrisen har vist oss at vi kan gjøre mye galt med mye penger også. Penger er bensinen i det kapitalistiske systemet. Når man heller for mye bensin i systemet så blir det for varmt og alt faller sammen.

Desentralisering er den neste måten å løse problemene som finnes i det kapitalistiske systemet. Det er ingen vei utenom. Bitcoin er løsningen og Bitcoin har løsningen.